Turkse pita broodjes



Ingrediënten:

750 gr tarwebloem
1 zakje gedroogde gistkorrels
2 tl zout
2 el olie
4 dl lauw warm water














Bereidingswijze:

Vorm een deeg van alle ingredi�nten. Verdeel het deeg in 12 stukken.
Maak hiervan platte broodjes. Leg de stukken naast elkaar op een met
bloem bestrooit aanrecht. Dek het geheel af met een handdoek. Laat
1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 240 graden. Bestrijk 2 bakplaten
met wat olie en laat die heet worden in de oven. Leg de broodjes op
de warme bakplaat en besprenkel ze met wat water. Bak de broodjes in
7 minuten bijna gaar. Bak de daarna af in de oven, grill, bbq,
broodrooster of tosti-ijzer.

Serveer met 700 gr biefstuk in reepjes gebakken met een kruidenmengsel
van 2 el oregano, 1 � tl tijm, � tl komijn, 1 tl rozemarijn,
2 � paprikapoeder, 3 mespunten knoflookpoeder, 3 mespuntjes
laurierbladpoeder, 2 mespunten cayennepeper, vergemalen peper en
zout.

Of met:
800 gr hamlappen in reepjes gemarineerd in zout, peper, olijfolie en
oregano en fijngehakte peterselie. Afgebakken met 2 paprika�s in
stukjes en 2 uien in stukjes

Home