Turkse pita broodjes |
Ingrediënten: 750 gr tarwebloem 1 zakje gedroogde gistkorrels 2 tl zout 2 el olie 4 dl lauw warm water |
Bereidingswijze: Vorm een deeg van alle ingredi�nten. Verdeel het deeg in 12 stukken. Maak hiervan platte broodjes. Leg de stukken naast elkaar op een met bloem bestrooit aanrecht. Dek het geheel af met een handdoek. Laat 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 240 graden. Bestrijk 2 bakplaten met wat olie en laat die heet worden in de oven. Leg de broodjes op de warme bakplaat en besprenkel ze met wat water. Bak de broodjes in 7 minuten bijna gaar. Bak de daarna af in de oven, grill, bbq, broodrooster of tosti-ijzer. Serveer met 700 gr biefstuk in reepjes gebakken met een kruidenmengsel van 2 el oregano, 1 � tl tijm, � tl komijn, 1 tl rozemarijn, 2 � paprikapoeder, 3 mespunten knoflookpoeder, 3 mespuntjes laurierbladpoeder, 2 mespunten cayennepeper, vergemalen peper en zout. Of met: 800 gr hamlappen in reepjes gemarineerd in zout, peper, olijfolie en oregano en fijngehakte peterselie. Afgebakken met 2 paprika�s in stukjes en 2 uien in stukjes |